1. místo v kvalitním přípravném turnaji ve sportovní hale ve Stockerau

Slávistky jedou do Rakouska - 1. místo

1. místo na turnaji ve Stockerau

Od pátku do neděle se ve sportovní hale Alte Au ve Stockerau uskuteční mezinárodní vrcholný turnaj. Na 1. ročníku Soccergolf Cupu se utkají tyto evropské týmy: HC Erlangen (Německo, mistr 3. divize), Györi Eto KC Under-20 (akademický tým letošního vítěze Ligy mistrů žen), MTS Zory (Polsko, 1. liga), DHC Slavia Praha (Česká republika, 1. liga), Vecsesi SE (Maďarsko, 2. liga), Korona Kielce (Polsko, 2. liga) a dva rakouské týmy HC BW Feldkirch a domácí UHC Tulln z WHA Meisterliga.

Ale proč se toho ženy z Lenaustadtu neúčastní samy? Protože WHA ženy z UHC Stockerau se již tento víkend účastní turnaje v České republice. "Plánovali jsme to už dlouho," vysvětluje člen představenstva Jürgen Tomek.
Organizátorem této akce je Karsten Schneider, sám dříve trenér UHC a naposledy hlavní trenér žen v Korneuburgu, se už teď těší: "Díky tomu je házená na nejvyšší úrovni. Nikdo by si to neměl nechat ujít." Schneider, který se narodil v Německu a má za sebou rozsáhlou síť kontaktů na evropské házenkářské scéně, pozval kluby, z nichž všechny sídlí v Kaiserrast ve Stockerau.
Začíná v pátek v 15.30 hodin, v sobotu a neděli v 11 a 10 hodin, vstup je zdarma.

První turnajový zápas s polským celkem MTS Zóry vyhráváme 23:21. V sobotu výhra 28:12 nad Tullnem. V neděli výhra nad německým Erlangen HC v poměru 28:21. Ve finále porážíme polské Kielce 23:18 a bereme tak 1. místo.


Fotogalerie