2. finále přineslo stříbrnou medaili pro Slavii, titul pro Most

2. finále přineslo stříbrnou medaili pro Slavii, titul pro Most

Stříbrná medaile pro Slavii, titul pro Most

Před vcelku slušně zaplněnou halou diváky byl k vidění zajímavý vstup do utkání obou družstev. Rychlá házená, akce se přelévaly ze strany na stranu v prvních 6. minutách hry. Pak se už začaly prosazovat domácí hráčky a po první čtvrtině utkání byl stav 9:6. Do konce prvního poločasu bylo pak k vidění hodně vyloučení a hra v nerovnovážném stavu. Několika zákroky se zaskvěla domácí brankářka Dominika Müllnerová. Poločas byl 20:13.

Druhá půlka už byla jednoznačnou záležitostí a domácí hráčky si titul a výhru i v tomto druhém finálovém zápase nenechaly vzít.

Nejvíce branek v dnešním utkání daly v domácím dresu Cholevová 6 branek, v dresu Slavie pak M. Svobodová 5 branek.

Gratulace do Mostu k titulu po vítězství 33:21 i ve druhém finálovém utkání ( první utkání vyhrál Most na Slavii 25:21). Bronz bere Poruba, která porazila Olomouc.

Stříbrná medaile míří do Edenu, včetně získaných zkušeností pro naše mladé hráčky. Ještě jednou děkujeme za předvedené výkony nejen loučícím se hráčkám Elišce Jačkové (té přejeme i brzké uzdravení po zranění v tomto posledním zápase) a Veronice Galuškové, ale i ostatním hráčkám a celému realizačnímu týmu.

Děkujeme také všem našim partnerům a sponzorům nejen týmu žen, ale i naší mládeže za podporu v poslední sezóně a moc si vaší podpory vážíme.

Těšíme se na novou sezónu 2021/2022 a doufáme, že již bude za plné účasti i diváků v hale v Edenu a na našem venkovním hřišti.

Foto: Ondřej Hájek (ČTK)